Yoga komt oorsprongelijk uit India.

Vijfduizend jaar geleden wilden de mensen weer een worden met de natuur dus besloten ze in de natuur in stilte te gaan zitten (mediteren). Tijdens deze momenten in de natuur bestudeerden ze ook de dieren.

 

Ze kwamen erachter dat de dieren allerlei oefeningen hadden voor allemaal momenten in hun leven zoals de  rek- en strekoefeningen tijdens het ontwaken. Dit alles hield de dieren lenig en sterk. De mensen bedachten toen om deze oefeningen na te doen om te ontdekken of ze hun eigen lichaam op deze manier ook zo sterk konden houden.

 

Yoga betekent verbinden. Je verbindt de lichamelijke, geestelijke en mentale elementen met elkaar. Yoga is in essentie gericht op het naar stilte terugbrengen van gedachten door middel van simpele oefeningen. Hierdoor leer je discipline en zelfbeheersing, gaat de energie in je lijf weer stromen en leer je bewuster omgaan met spanning en ontspanninng

 

 

Kinderyoga is anders dan yoga voor volwassenen. Kinderen zijn nog volop aan het ontwikkelen en aan het ontdekken wie ze zijn.

 

Yoga helpt kinderen op deze ontdekkingstocht door bewegingspelletjes, mediatiespelletjes, visualisatie, massage en creatieve expressie.  Dit alles vaak aan de hand van een thema.

 

Hierdoor leren ze spelenderwijs niet alleen zichzelf kennen maar leren ze ook omgaan met de wereld om hen heen.

error: Content is protected !!